Segling Corse / Propriano

För Segling kan vi erbjuda ett stort utbud av båtar i Corse / Propriano. Ni kan få mer information om aktuella båtar för Segling i Corse / Propriano genom vår snabba sökfönster för båtar, som finns på vänster sida på denna webbplats. Hamnen i Corse / Propriano är redan utvalda för er och ni behöver bara uppge antal personer och vilklet datum ni önskar åka, för er Segling.

Preview  Preview  Preview

Propriano


Korsika är en bergig ö som vilar lockande mellan Frankrike, Sardinien och Italien.  På Korsika finns det många små pittoreska byar och vackra vikar längs med kusten. Korsika är en stor ö och det finns mycket att utforska.  Skall man segla runt hela ön blir det en tur på 300 distansminuter och man behöver ha två veckor på sig. Korsika är en relativt okänd av oss skandinaver och ön tillhör Frankrike. Kusten är dramatisk och mycket omväxlande med höga bergsmassiv med 2.500 meter höga toppar och djupa havsvikar med turkos vatten.
Under dagen ankrar man upp i någon naturvik, för att på eftermiddagen gå in i någon av de många medeltida hamnstäderna. Städerna har charmiga gränder och torg med gamla byggnader och kyrkor.

På restaurangerna får ni smaka på det korsikanska köket som är känt för sin rustika mat och goda viner. Prova på lamm eller den lokala varianten av fisksoppan, bouillabaisse. Om du inte behärskar franskan går det som regel bra med engelska.

Livet på Napoleons ö är enkelt och avspänt, som seglare känner man sig välkommen i varje hamn.

Ni kan välja mellan att segla utmed den västra kusten från Macinaggio i norr eller från Ajaccio i sydväst till Bonifacio i söder. Andra populära rutter är att ta sig över till Sardinien i söder eller till Elba och de andra Toskanska öarna som finns österut.  Från Cap Corse i norr till Bonifacio i söder är det ca 180 sjömil.

Propriano  är en liten vacker hamnstad med 3.500 invånare. I hamnen är det stor aktivitet med lastfartyg och färjor från Frankrike.  Under högsäsong går passagerarfärjorna till och från Toulon, Marseille och Nice. . Propriano är beläget i hjärtat av den stora  viken som kallas Valinco.

Hamnen är en bra utgångspunkt om man vill segla söder ut och uppleva både Sardinien och Korsika.
Mellan  öarna ligger den vackra skärgården La Maddelena


FAKTA KORSIKA

Korsika är en av Frankrikes 22 regioner men är den region som har fått mest självstyre av alla.

Yta: 8 680 km2 (Medelhavets fjärde största)
Huvudstad: Ajaccio
Invånarantal: 260 000 (varav ca 100 000 bor i Ajaccio och Bastia)
Ca 60 % av öborna är födda på ön, övriga är inflyttade från fastlandet eller invandrare från framför allt Afrika. 12 000 är av Marockanskt ursprung, 3000 av Italienskt och 3000 Portugisiskt.
Språk: franska, men en del äldre pratar även Korsikanska, Corsu.
Det gamla språket som har blivit allt mer populärt under de senare åren bland de yngre då man nu kan läsa språket på universitetet i Corte.
Högsta berg: Monte Cinto 2706 m
Valuta: Euro
Religion: Katoliker. Korsikanerna i allmänhet anses vara mer religiösa än de på fastlandet. Seglingsförhållanden,

Från april till oktober är det fina seglingsförhållanden. Västkusten domineras av en sjöbris från sydväst-nordväst, på ostkusten från syd-ost. Tidvis mycket starka vindar som Mistral och Libeccio.

Genomsnittlig lufttemperatur varierar från 18 grader i april till 30 grader i augusti och 25 grader i september. I vattnet är det 16 grader i maj, 25 grader i juli-augusti och 20 grader i oktober.

Resor och turistinformation för Korsika finner ni på resfeber.se resfeber.se

Hur man får aktuella  väderprognoser finner ni på denna sidan Väderprognoser

För mer information om Frankrike titta i mappen med namnet frankike till vänster.

Vi kan erbjuda följa båtarna nedan för charter.


wait...
Loading Map ...
RefreshGoogle Map ToolZoom InZoom OutPanDistance ToolShow/Hide Legend Show/Hide Layers

YachtFinder

Live support & Contact

Kontakta oss under:
Telefon
+46 31 51 10 40
Fax
+46 31 51 80 41
BOKA BÅT ON-LINE I HELA VÄRLDEN TILL BÄSTA PRIS
Ett Skandinaviskt företag för båtuthyrning i hela världen. Välkommen att segla med oss.