Segling Marseilles

För Segling kan vi erbjuda ett stort utbud av båtar i Marseilles. Ni kan få mer information om aktuella båtar för Segling i Marseilles genom vår snabba sökfönster för båtar, som finns på vänster sida på denna webbplats. Hamnen i Marseilles är redan utvalda för er och ni behöver bara uppge antal personer och vilklet datum ni önskar åka, för er Segling.

  Preview  Preview

Marseilles franska rivieran


Antibe St Tropez, Cannes, Nice och Monaco, namnen på Franska Rivierans berömda kuststäder med ett enormt utbud av restauranger och festligheter. Stränderna är inbjudande och stora lustjakter ligger för ankar på Medelhavets turkos blåa vatten. Man kan välja mellan att besöka yet-set marinor och delta i det internationella nattlivet eller att besöka någon mindre hamn eller ö. Många passar på att segla runt Korsika.

Marseilles ligger längst in i viken Lacydon och staden grundades av greker som kommit från Phocée (Fokaia, det nuvarande Turkiet). Under åren utvecklas staden på den norra stranden av Vieux-Port. Från denna antika period finns det fortfarande en del ruiner kvar, som ligger vid nuvarande Vieux-Port.
Under medeltiden bygger man på stadsmurarna och manreser upp betydande  religiösa byggnader, somSaint-Victor klostret och katedralen Notre.

Marseille har alltid haft en blick riktad mot Medelhavet och här talar man om en myt om mötet mellan en ligurisk prinsessa och en grekisk sjöfarare.
Staden har den största hamnen i Frankrike. Med en 57 kilometers kuststräcka och  Marseille är en idealisk plats både för seglare och badgäster som kan njuta av ett exceptionellt skönt klimat.

I området finns det inte mindre än 13 hamnar fördelade längs kusten där man lever av fiske eller handel. Den mest kända är Vieux-Port i hjärtat av Marseille.

Dert finns  många och omväxlande och fina stränder med fin sand, rullstenar eller klippiga vikar, som ligger bara några minuter från centrum. Här har man även en egen badparkensom bjuder på vidsträckta gräsbevuxna områden vid havet inte långt från stadskärnan.


Öar
Marseille har en av de vackraste öppna redderna i världen med  öarna Riou och Frioul. Tack vare det fina klimatet  är dessa öar ett kungarike för växter och sjöfåglar. Från Cornichen kan man se Frioul och ön If, som är den mest kända tack vare sitt slott. Det berömda fortet förevigades i Greven av Monte Cristo.

Seglingsområdet

Här finns det över 6500 platser för fritidsbåtar. Med denna service placerar Marseille sig på andra plats i Europa. Marseille har ett gynnsamt läge med vindar som möjliggör segling året runt. Marseille är värd för stora nationella och internationella evenemang. Ett av dem är  la Route des Îles (regatta från Marseille till Korsika).

Väder och vind

Bästa perioden är från April till oktober. Vattnet är ca 18 grader i början på perioden och blir upp mot 25 grader i slutet av perioden. Vindarna varierar med land och sjöbris. Högtrycket brukar dominera under hela perioden.

För mer information www.frankriketurist.se/

Här finner ni bra information om hur man får väderprognoser på orten man befinner sig på. Besök
Väderprognoser

Vi kan erbjuda följande båtar för charter i Marseilles.

wait...
Loading Map ...
RefreshGoogle Map ToolZoom InZoom OutPanDistance ToolShow/Hide Legend Show/Hide Layers

YachtFinder

Live support & Contact

Kontakta oss under:
Telefon
+46 31 51 10 40
Fax
+46 31 51 80 41
BOKA BÅT ON-LINE I HELA VÄRLDEN TILL BÄSTA PRIS
Ett Skandinaviskt företag för båtuthyrning i hela världen. Välkommen att segla med oss.