Segling St. Martin / Marigot

I vårt fantastiska utbud av charter båtar i St. Martin / Marigot finner ni ett stort urval av moderna, rymliga och bekväma båtar för Segling, alla med sin egna unika design och funktioner. St. Martin / Marigot är en av de mest populära platserna för Segling. Inom kort hittar ni mer information om St. Martin / Marigot. Fråga oss gärna om ni vill ha mer information om Segling i St. Martin / Marigot via telefon, e-post eller skicka oss en förfrågan.

Preview  Preview  Preview

St. Martin / MarigotMarigot är belägen på öns västra del vid Marigot Bay och saltsjön Simpsons Baai och har ca 5.700 invånare.
Staden kantras av esplanaden Boulevard de France och Rue de Hollande. Centrum utgörs av området kring Hôtel de ville med marknaden och historiska byggnader som kyrkan och Fort St. Louis byggd 1767.

Marigot har förutom förvaltningsbyggnader ett museum St.Martin Museum med lokal historia och en rad shoppingmöjligheter som gallerian Marina Port la Royale.


Denna franska och holländska ö är en internationell metropol. St Martin är perfekt för den som vill ha allt det som förknippas med en rolig semester, stränder, god mat och skattefri shopping. Den södra holländska delen domineras av stora kasinon, hotellkedjor men också av vita stränder. I den franska staden Marigot med sina charmiga restauranger och boutiquer handlar man skattefritt.

St Martin är till ytan lika stor som Tjörn. Ön har ett kuperat landskap och en kust med fina stränder. De många hamnarna och marinorna har gjort ön till ett populärt resmål för seglare. På den franska delen ligger den högsta punkten Paradise Peak på 424 m ö h. På östra delen av ön ligger den stora insjön Simpson Bay Lagoon, som delas av länderna. Runt kusterna finns både mindre insjöar och saltponds t.ex. Great Salt Pond vid Philipsburg.Historia

Ön kallades av dess urinvånare Amerindians för "Soualiga" som betyder Saltlandet.  År 1493 siktade Columbus ön och han döpte den till St Martin.  De första kolonisatörerna kom hit 1633 och var fransmän och holländare. Sedan dess har St Martin skiftat nationalitet ett flertal gånger. År 1817 upprättade Frankrike och Holland ett avtal där gränsen mellan nationerna bestämdes. Detta avtal gäller än idag. Ön var under denna period rik på sockerrör, tobak och kakao.

Klimat

Subtropiskt klimat med ständig bris och en dagstemperatur på 25-30º beroende på årstid. Vädret kan växla snabbt mellan sol och korta regnskurar. Orkansäsongen sträcker sig från augusti till november.

Bra att veta

Längd: 13 km, bredd: 15 km, invånare: 63 000, språk: franska, engelska och holländska, huvudstad: Marigot (St Martin) Philipsburg (Sint Marteen)

Valuta/kreditkort

Euro, US Dollar och NL Antilles Floriner. Vi rekommenderar att du växlar pengar i Sverige. US-dollar

är den mest gångbara valutan, dåde flesta av öarnas lokala valutor ej finns i Sverige. De flesta

internationella kreditkort accepteras på hotell, restauranger och i de flesta större affärer.

Dricks

En serviceavgift på 10% ingår oftast på hotell och restaurangnotor. Om inte rekommenderas 10-15% dricks. Väskbärare 1 USD/väska.

Avreseskatt

EUR 30

Tidsskillnad

Minus 6 timmar under vinterhalvåret och under sommarhalvåret minus 5 timmar (mot svensk tid).

Vägar och transporter

Bil och jeep går att hyra. Förboka gärna vid högsäsong. Bussar finns mellan huvudstäderna Marigot och Philipsburg.

Elektricitet

220 Volt (St Martin) 110 Volt (Sint Marteen)

Västindien eller Karibien

Västindien är mer än 100 mil från norr till söder och ännu mer från öst till väst. Västindien/ Karibien h omfattar några av de vackraste öarna på jorden. Området består av en stor mängd öar i ett enormt vidsträckta hav, med en stor blandning av olika kulturer. Brittiska Jungfruöarna, med Tortola i centrum, anses vara en av de bästa charterdestinationer i världen för segling och kryssningar. Öarna är kända för sin säkerhet och bra ankringsplatser. Brittiska Jungfruöarna BVI ligger inbäddat i Sir Francis Drake kanalen och området är enkelt att navigera i. De ljumma passadvindarna ger er en lugn och upplevelse av segling. Här hittar ni en perfekt blandning av seglingsupplevelser att njuta av!

Antigua & Barbuda ligger i hjärtat av Västindien och ingår i den vackra Leeward Islands. Antigua är rik på historia. Njut i vikarnas skyddade ankarplatser med över 365 stränder.  Varför inte segla över till Nevis och St Kitts, eller ett besök till den kända ön St Martin? Det här är ett seglings område som bara väntar på att utforskas. Ta er till kristallklara varma vatten som ni finner vid Windward Islands. Njut av de fina vita sandstränderna, alla mjukt svajande palmerna längst med kusten. Segla till St Lucia och ni har det mousserande Karibiska havet på ena sidan och det mystiska djupet i Atlanten på den andrasidan. Sjömän och fritidsseglare har varit kära i St Lucia i århundraden.

St Lucia fungerar också som ett centrum för  stora segel äventyr som ARC (Atlantic Rally for Curisers). Målgången sker i december i Lucia's Rodney Bay.
 Saint Vincent och Grenadinerna är också mycket speciella. Vulkanön St Vincent högsta topp stiger upp 4.000 meter över ett smaragd grönt hav. Några mil söder ut ligger en kedja av fina öar  som de sköna passadvindarna tar er till. Många av öarna är obebodda, men ni är aldrig långt borta från närmaste strandbar. När ni seglar här kommer ni alltid att vara inom räckhåll till en av öarna runt omkring er.  Dessa öar har jämförts med Tahiti för sin lummiga grönska och ger er en naturupplevelse ni sent kommer att glömma. Detta är en unikt vackert område när ni kan njuta av en stressfri segling med  korta sträckor i de milda passadvindarna .
 I Windward Islands, ca 15 mil väster om Barbados finner ni  Grenadinerna med sina 32 öar, som sträcker ut sig söderut från St Vincent till Grenada.

Den franska Västindien blandar allt du vet, eller har hört talas om. En blandning av laid-back West Indian livsstil och fransk chique stil. Matkulturen här är antagligen den bästa i Västinden.
 De franska öarna är inte kolonier utan en form av departement i Frankrike. Ni är med andra ord i Frankrike och det är valutan euron som gäller. Det Franska inflytandet finns överallt. Området sjuder av marknader med livliga samtal.  Här hittar ni det bästa vinet i Karibien. Segla över till Isles des Saintes, som ligger en bit söder om Guadeloupe. Här är lokalbefolkningen mycket vänliga och avspända. Vatten är kristall klart och landskapet är bedårande vackert. Kanske så vackert att ni aldrig mer vill komma hem.

Övrig information-resor m.m.


Listing View
Yacht type
Sort by
wait...
Loading Map ...
RefreshGoogle Map ToolZoom InZoom OutPanDistance ToolShow/Hide Legend Show/Hide Layers

YachtFinder

Live support & Contact

Kontakta oss under:
Telefon
+46 31 51 10 40
Fax
+46 31 51 80 41
BOKA BÅT ON-LINE I HELA VÄRLDEN TILL BÄSTA PRIS
Ett Skandinaviskt företag för båtuthyrning i hela världen. Välkommen att segla med oss.