Segling Sao Vincente

I vårt fantastiska utbud av charter båtar i Sao Vincente finner ni ett stort urval av moderna, rymliga och bekväma båtar för Segling, alla med sin egna unika design och funktioner. Sao Vincente är en av de mest populära platserna för Segling. Inom kort hittar ni mer information om Sao Vincente. Fråga oss gärna om ni vill ha mer information om Segling i Sao Vincente via telefon, e-post eller skicka oss en förfrågan.


Kape VerdeKap Verde är en ögrupp som ligger ca 100 mil söder om Kanarieöarna. Kap Verde är inte lika exploaterat som Kanarieöarna och här  sker allt i ett lugnt och behagligt tempo.  Vattnet är kristallklart och stränderna är vita och inbjudande. Här blåser det  rätt bra, så det blir  fina seglingsupplevelser med fart och fläkt i de varma vindarna. Kap Verde öarna är också ett populärt tillhåll för vindsurfare tack vare vinden och vågorna.

Kap Verde består av femton öar och nio av dem är bebodda. Öarna har olika identiteter och det är en intressant upplevelse att segla mellan Kap Verde öarna. Den största ön heter Santiago och den är också den mest befolkade. Huvudstaden på ön heter Praia och finner ni många historiska fornlämningar. På ön Sal ligger semesterorten Santa Maria och här finns den internationella flygplatsen, men även flertal härliga vita badstränder, hotell och restauranger. Ön São Vicentes är landets kulturella centrum med musikstaden Midelo.

Kap Verde öarna finner ni en stor blandning av olika kulturer från Partugal, Brasilen och Afrika. Här spelas det gitarr och violin. Maten består för det mesta av fisk och skaldjur. Nationalrätten är cachupa och består av majs, bönor, sötpotatis, kött, squash och banan.

Naturen på Cap Verde öarna är storslagen. De flesta öar reser sig brant ur havet. De är bergiga och klippiga och starkt påverkade av vulkanisk aktivitet. Den högsta punkten är toppen på vulkanen Pico som har en höjd på 2829 meter. Den anses fortfarande aktiv och hade sitt senaste utbrott 1955.

Kap Verde öarna var en gång ett centrum för den ökända afrikanska slavhandeln. Området bosattes av portugiser och blev sedermera en portugisisk koloni. Här samlade man upp slavarna från Afrikas inland för att sen sälja dem och skeppa dem vidare till Amerika. Det  portugisiska styret har påverkat kulturen och arkitekturen och det finns många landmärken kvar från kolonialtiden.

Klimat

Klimatet på Kap Verde öarna är tempererat med varma torra somrar. Vädret är bra året runt och håller en ganska jämn temperatur mellan 19 och 29 grader. Regnet är sparsamt och sällan ihållande.

Avståndet mellan öarna är relativt långt (upp till 140 sjömil) så det är kan bli lite tuffa etapper. De västra öarna har höga vulkaniska berg och klippiga stränder. De östra öarna har mindre berg och mer låglänt natur.

wait...
Loading Map ...
RefreshGoogle Map ToolZoom InZoom OutPanDistance ToolShow/Hide Legend Show/Hide Layers

YachtFinder

Live support & Contact

Kontakta oss under:
Telefon
+46 31 51 10 40
Fax
+46 31 51 80 41
BOKA BÅT ON-LINE I HELA VÄRLDEN TILL BÄSTA PRIS
Ett Skandinaviskt företag för båtuthyrning i hela världen. Välkommen att segla med oss.