Segling Côte d'Azur / West

Välj plats från kartan

En bra semester Segling med härliga semester dagar precis som ni vill ha dem i Côte d'Azur / West. Båtcharter Online är en av de bästa svenska båtuthyrnings företagen för Segling och vi är specialiserade i Côte d'Azur / West. Côte d'Azur / West är ett klassiskt område som lockar många charter gäster varje år, som vill uppleva bra Segling. I Côte d'Azur / West kan vi kan hjälpa er med turförslag och destinationer för er semester Segling. Om ni är intresserad av att hyra en båt i landet Côte d'Azur / West, kommer vi erbjuda den bästa båten vi kan få fram bland alla charter erbjudanden!

Preview  Preview  Preview

Côte d'Azur / West


Att segla längs Rivieran bjuder på många upplevelser .  Vill ni vill komma från det hektiska nattlivet utmed kusten kan ni segla till öarna Ile de Porguerolles, Ile de Port-Cros och Ile du Levant utanför Hyères samt Iles de Lérins med St Marguerite och St Honorat utanför Cannes.

Rivieran består inte bara av de mest kända turistorterna Cannes, Nice och Monaco utan sträcker sig betydligt längre än så. Enligt Nationalencyklopedin är Rivieran ”benämning på den italienska och franska medelhavskusten mellan La Spezia i Italien och Toulon i Frankrike”.
Den franska delen kallas vanligen Côte d´Azur. Enligt franska turistböcker  fick kusten namnet av en vinbaron från Dijon på besök i staden Hyères, som ligger på den allra västligaste delen av Rivieran. När han såg det himmelsblå havet kallade han kusten för Côte d´Azur – den azurblå kusten.
De stor bergskedjorna i norr skyddar från kalla vindar och Rivieran har låg nederbörd, mycket sol, milda vintrar och varma somrar. Rivieran är Europas äldsta och mest mondäna badortsområde, som också sedan gammalt har många besökare vintertid.

Seglingsförhållanden

Att kunna segla året runt är få förunnat, men detta är möjligt längs Rivieran.  Alla våra svenska elitseglare har varit här, liksom landslagen från övriga länder inte bara i Europa utan även från andra världsdelar.
Mellan halvön, öarna och fastlandet finns det ofta mycket vind men inga stora vågor, vilket gör området idealiskt för alla typer av segling.

Klimat

Tack vare sjöbrisen är klimatet behagligt under praktiskt taget hela året med milda vintrar och inte alltför varma somrar. I april-maj når lufttemperaturen 18-20 grader, i augusti 27-29 grader och under oktober-december 16-22 grader.
Dominerande vindar är Mistral från väst-nordväst som är vanligast under juni-september samt Sirocco, stark vind från sydost som är vanligast under vintersäsongen.

Utbudet av charterbåtar finner ni under orterna nedan.
 

Côte d'Azur / West - Platser

 • Hyères
 • Port Pin Rolland
 • Le Lavandou
 • Toulon
 • Marseilles
 • wait...
  Loading Map ...
  RefreshGoogle Map ToolZoom InZoom OutPanDistance ToolShow/Hide Legend Show/Hide Layers

  YachtFinder

  Live support & Contact

  Kontakta oss under:
  Telefon
  +46 31 51 10 40
  Fax
  +46 31 51 80 41
  BOKA BÅT ON-LINE I HELA VÄRLDEN TILL BÄSTA PRIS
  Ett Skandinaviskt företag för båtuthyrning i hela världen. Välkommen att segla med oss.