Segling Joniska havet

Välj plats från kartan

Joniska havet är en av de mest älskade båtcharter destinationera för Segling. På grund av det behagliga klimatet i Joniska havet, med landets vackra kust, hamnar och vikar, är landet stolt över sin långvariga tradition för Segling. Joniska havet lockar många gäster, som kommer hit från hela världen för att uppleva en bra Segling. Vi kommer att göra det bästa för att ge er en attraktivt Segling, med många bra erbjudanden i landet Joniska havet.

Preview  Preview  Preview

Joniska havetJoniska havet tillhör den lugna delen av Egeiska havet med sitt stabila klimat och måttliga vindar. Här blåser inte lika mycket som det kan göra på andra ställen i Grekland och ibland är det helt vindstilla.

Området är populärt att segla i då det är närmare mellan öarna än i Cykladerna och Tolvöarna. Det gör möjligt att upptäcka fler öar och badvikar på mindre tid än i andra öområden.

Området är inte så exploaterat. Det finns gott om vikar och småställen för den som söker lugn och stillhet. Här finns chartergäster från hela världen, främst från England, Sverige, Tyskland och Italien. Grekland är förmodligen det största charterseglarlandet i värden tack vare sin långa stabila säsong och ö-rika skärgård. Engelsmännen syns ofta samlade med eskaderseglingar.
Fritidsbåthamnarna byggs ut så sakta. Gouvia Marina var den första privata yachthamnen i Grekland. Det byggs även en större anläggning på Lefkas. Trots detta har området inte förändrats så mycket och de små byarna som nås från havet, är fortfarande pittoreska och förhållandevis genuina. Det finns härliga vikar att ankra upp i och skyddade laguner som samlar båtfolk som tillbringar en längre eller kortare tid här.

Segelperioder

Den mest populära perioden är juli-augusti, när de flesta har semester. För att boka vid denna tid bör man vara ute i mycket god tid.
Bästa tiden är annars före och efter denna perioden dvs juni, september/oktober, då det är lugnare i hamnar och vikar. Det är heller inte lika tryckande varmt då.
Säsongen är lång och stabil i området och det är utmärkt att segla off-season här.

Klimat

Grekland är ett torrt och bergigt land. Fastlandet gränsar till Albanien, Makedonien och Bulgarien i norr, medan en östlig spets rör vid Turkiet. Annars består landet av små och större öar av vilka många ligger i Egeiska havet mot öst. Den västliga delen av Grekland går ut till det Joniska havet, medan den södra, i vilken bland andra den stora semesterön Kreta ligger, är förärad Medelhavet. Det är varmt i Grekland från april till oktober och det kan vara extremt torrt om sommaren. Grekland är underbart hela året runt. Från vår till höst kan man förvänta sol och höga temperaturer. På vintern kan man gå på upptäcktsfärd bland de många gamla grekiska monumenten och känna historiens vingslag.

Fakta

Valuta: Euro
Pengar och kostnad: Grekland är inte längre så billigt som det en gång var. Man kan klara sig på en US$20 om dagen om man vill lifta och ta in på vandrarhem. Vill man ha det någorlunda bekvämligt så får man räkna med att göra av med en US$50-70 om dagen. Sedan kan man ju välja att resa när det inte är säsong (juni-augusti) då det är ca 30% billigare.
Budget middag: US$4-8
Medium middag: US$8-20
Lyx middag: US$20-50

Res information 

Vårt utbud av charterbåtar finner ni på orterna nedan.
Joniska havet - Platser

 • Korfu / Marina Gouvia
 • Cephalonia
 • Lefkas
 • Corfu / Noak Yacht Club
 • Lefkas / Nidri
 • Gouvia
 • Preveza
 • Kalamata
 • wait...
  Loading Map ...
  RefreshGoogle Map ToolZoom InZoom OutPanDistance ToolShow/Hide Legend Show/Hide Layers

  YachtFinder

  Live support & Contact

  Kontakta oss under:
  Telefon
  +46 31 51 10 40
  Fax
  +46 31 51 80 41
  BOKA BÅT ON-LINE I HELA VÄRLDEN TILL BÄSTA PRIS
  Ett Skandinaviskt företag för båtuthyrning i hela världen. Välkommen att segla med oss.