Segling Polynesien / Raiatea

För Segling kan vi erbjuda ett stort utbud av båtar i Polynesien / Raiatea. Ni kan få mer information om aktuella båtar för Segling i Polynesien / Raiatea genom vår snabba sökfönster för båtar, som finns på vänster sida på denna webbplats. Hamnen i Polynesien / Raiatea är redan utvalda för er och ni behöver bara uppge antal personer och vilklet datum ni önskar åka, för er Segling.

Preview  Preview  Preview

Polynesien / RaiateaRaiatea är den näst största ön bland Sällskapsöarna, som Franska Polynesien kallas. Den ligger 220 km nordväst om Tahiti. Ön är lite päronformad och ett ringrev omger hela ön. Man kan faktiskt segla nästan hela vägen runt innanför revet. Det är bara på en liten sträcka på sydvästra hörnet som det inte går att sig igenom.
Här finns det vackra korallrev för snorkling och vita sandstrander för badning.
Raiatea är en bergig ö. Berget Toomaru på 1017 meter syns vida omkring och är ett fint riktmärke från sjösidan.

Historia
Raiatea är den ö som folk från södra Asien bosatte sig först på. Generationer tidigare hade de bosatt sig på Samoa eller Tonga. De tidigare innevånarna kalladel Raiatea för Havai’i, vilket var namnet på stället de kom ifrån.
Det är idag vet man att dessa tidiga bosättare kom från Samoa och namnat Raiatea efter ön Savai’i i Västra Samoa. bosättarna seglade sedan från Faaroa viken i sina dubbla havsgående kanoter och befolkade så småningom många andra öar i Stilla Havet och sannolikt även Hawaii och Nya Zealand.
Raiatea är traditionellt känt som den heliga ön.

Seglingsförhållanden
Passadvinden dominer med O-SO vindar mellan 7-10 m/s.  Avståndet mellan öarna är ca 20  till 30 sjömil  I lagunerna är det grunda och  väl utmärkta farvatten utan större sjögång. Området ligger norr om orkanbältet.Klimat

Temperaturen brukar inte överstiga 32 grader.Högsta  dagstemperatur ligger på ca 30 grader i januari och februari och lite lägre ca 28 grader under juli-augusti.
Den varmaste perioden  är mellan november och mars då även luftfuktighet ökar och det blir tropsika regn. Den torra säsongen är mellan maj till oktober och det är sällsynt att det regnar.
Den idealiska tiden för segling är således mellan  april-maj och september-oktober.

Resa

Tidsskillnad från Sverige: 11 timmar.  Flygtid från Sverige: cirka 30 timmar.   Direktflyg till Tahiti-Faaa International Airport nära Papeete, huvudstaden  på Tahiti, sedan Air Tahiti flyg 45 minuter till Raiatea.

Res information

Mer information om Polynesien finner ni i mappen polynesien till vänster. Vi kan erbjuda följande båtar nedan för charter i Raiatea.
 


Listing View
Yacht type
Sort by
wait...
Loading Map ...
RefreshGoogle Map ToolZoom InZoom OutPanDistance ToolShow/Hide Legend Show/Hide Layers

YachtFinder

Live support & Contact

Kontakta oss under:
Telefon
+46 31 51 10 40
Fax
+46 31 51 80 41
BOKA BÅT ON-LINE I HELA VÄRLDEN TILL BÄSTA PRIS
Ett Skandinaviskt företag för båtuthyrning i hela världen. Välkommen att segla med oss.