Segling Frankrike

Välj underregionen från kartan

Vårt Båtcharter-Online Team ger dig information om Segling, turförslag och intressanta platser i Frankrike. Frankrike har många bra och vackra seglingsområden.

Preview  Preview

Frankrike


Frankrike är mest känt för Franska Rivieran och den vackra ön Korsika. Den västra Atlantkusten kan man dela upp i tre områden. Det ena är den populära Bretagnes kusten med sina många floder och havsbukten Morihan. Det centrala området Gironde har mer öar, som gör det roligare att segla. Den södra kusten mot Spanien har inga öar alls och det är långt mellan hamnarna. För att segla på Franska Atantkusten bör man veta en hel del om tidvattenberäkning.

Franska Rivieran är nog Europas mest kända kustremsa och har otroligt mycket att erbjuda. Här finns det gott om natursköna stränder och klimatet är i princip varmt klimat året om. De  lyxiga semesterorter längst med kusten är kända för sina charmiga bergsbyar, golfbanor, internationella kändisar och muséer.



Côte d'Azur är det franska namnet på franska Rivieran och betyder den azurblå kusten. Namnet har det fått för att vattnet är skimrande azurblått längst med kusten.
Franska Rivieran är inte speciellt lång. Från Menton i öster till St Tropez i väster är det bara ca 10 mil. Det är en upplevelse att segla här, med korta avstånd mellan städerna.

Franska Rivierans självklara huvudort, Nice, och filmfestivalstaden Cannes är kustens största städer och området där emellan är fullspäckat med orter av alla möjliga slag.
Mitt emellan Nice och Cannes ligger hamnstaden Antibes, sedan länge älskad av skandinaver, och den modernare delen Juan-les-Pins. Inåt landet är det parfymstaden Grasse och St Paul de Vence, kustens främsta konstnärsby, som utgör de största attraktionerna. Bland de små bergsbyarna i det kuperade landskapet ovanför Cannes breder otaliga högolfbanor ut sig, vissa av riktig världsklass.

Mer information om Franska Rivieran finner ni på Rivieranguiden

Mer information om varje område  och aktuella charterbåtar finner ni på orterna nedan. 

wait...
Loading Map ...
RefreshGoogle Map ToolZoom InZoom OutPanDistance ToolShow/Hide Legend Show/Hide Layers

YachtFinder

Live support & Contact

Kontakta oss under:
Telefon
+46 31 51 10 40
Fax
+46 31 51 80 41
BOKA BÅT ON-LINE I HELA VÄRLDEN TILL BÄSTA PRIS
Ett Skandinaviskt företag för båtuthyrning i hela världen. Välkommen att segla med oss.