Segling Italien

Välj underregionen från kartan

Välkommen till oss och Italien där vi erbjuder en attraktiv semester Segling med en personlig touch i Italien och runt om i världen. Segling är vår passion och vårt jobb - kom till Italien och känn vinden och dela en unik upplevelse med oss. Res till Italien och upptäck ett populärt land med långa seglings traditioner. Segling är ett mycket populärt resmål med många fritid och semester aktiviteter . I Italien kan vi erbjuda dig ett antal segelbåtar och katamaraner i olika storlekar. Ni kommer att få vårt Segling erbjudande för Italien, om ni använder vårt snabba sök verktyg för båtar och Segling i det övre vänstra hörnet på vår webbplats. Vad har ni för personliga önskemål för Segling, till exempel hur många ni är, startdatum och längd. Om ni har några frågor angående Segling i Italien, tveka inte att kontakta oss via mail, telefon, Skype eller fax.

Preview  Preview  Preview

Italien

Italien är idealiskt för seglings semester. Vi rekommenderar att ni besöker Italien under lågsäsong (vår och höst) eftersom du kommer att betala mycket mindre och det är lätt att hitta bra platser i hamnarna.
De flesta italienare tar sin semester i augusti. Priserna är dyrare under denna perioden.

Med sin långa kust erbjuder Italien flera vackra och bra alternativ.  Varje område har sin egen charm. Njut av en storslagen natur, samtidigt som ni kan ta del av konst, kultur, historia och läcker mat.  Nedan beskriver vi i korta drag de 4 olika regionerna - italienska Rivieran, Toscana, Amalfikusten, Sardinien och Sicilien. Varje område förtjänar åtminstone en vecka att utforska.

Tuscany och  Ligurian kusten  - Italienska Rivieran

De nordvästra kustområdena i Ligurien och Toscana är en exceptionell och intensiv kustregion. Här håller stora delar av det internationella Jet-Set gänget till med sina båtar.  Här kan du segla och besöka alla de berömda städerna som besöks av de rika och berömda. Många tar sig även över till Monaco och Franska Rivieran. Besök Genua och födelseplatsen för Christopher Columbus och de mysiga städerna Santa Margherita Ligure, Sestri Levante och Portofino. Portofino är den italienska Rivierans mest älskade stad och förklarades till ett nationellt minnesmärke 1935. Segla längs med kusten och andas in doften av olivträd, parasoll tallar, vingårdar och pesto.
Toskanska arkipelagen består av sju idylliska öar. Ön Elba och ön Montecristo är de mest kända.
Den rådande sommarvinden är väst till nordväst. Sydostliga vindar är vanliga runt fastlandskusten . På nätterna är det ofta svaga västlig eller sydvästlig vindar, vilket gör det bekväm att ankra upp för natten.

Sicilien

Sicilien är ett seglingsområde för dig som vill uppleva en vacker natur med imponerande kustlinjer och Etna's vulkanisk topp i bakgrunden. Med sitt milda klimat och vulkaniska berikade jord erbjuder Sicilien dig ett överflöd av grönska.
Eoliska öarna ligger ca 5 mil från Siciliens kust och skyddas av Unesco. Varje ö är toppen av en vulkan och två av dem är fortfarande aktiva. Ni kommer inte bli besvikna av den häpnadsväckande naturliga skönheten som finns här. Öarna har hamnar och ankarplatser skyddas från den nordvästliga vinden, som ibland kan blåsa rätt kraftigt.

Video Korsika Elba

Sardinien och Korsika

Sardinien och Korsika kombinerar smaker från både Italien och Frankrike. Sardinien är en plats med ett bedårande landskap och historia. Sardiniens klimat är lite svalare än resten av medelhavsområdet. Friska vindar från nordväst bidrar till en underbar segling och ön har fantastiska hamnar och vikar. Emerald kusten i norr är känd för sina vackra stränder, strålande blått vatten och karga klippor. Detta är en utmärkt bas för att utforska de mycket berömda Maddalena öarna på vägen upp till den franska ön Korsika.

Amalfikusten & Neapel


Amalfikusten och den livliga Neapel-regionen är den perfekta utgångspunkten för en njutbar kryssning längs med fastlandet och öarna i närheten. Området erbjuder kortare mer avslappnade kryssningar mellan glamorösa städer och dess nattliv. Från Neapels storstadsliv tar ni er snabbt till Isle of Capri eller längs med den vackra Amalfikusten. Höjdpunkterna här är den arkeologiska platsen i Pompeji, den Blå lagunen på Capri, den spektakulära vulkaniska ön Ischia och de prestigefyllda orterna Positano, Amalfi och Ravello. Området är mycket populärt och på högsäsongen kan det vara trångt i hamnarna.Är din semester begränsas till sommaren? Om så är fallet, planera din semester i Italien i juni, juli eller september när Yacht Charter priserna är fortfarande överkomliga.  


 

Här kan ni finna tips om hur man tar sig till de olika destinationerna.   Resa till Italien


Preview

Klimat

Vädret i Italien varierar från norr till söder och mellan öarna. Norr kan ha kalla vintrar, medan den södra kan vara extremt varmt på sommaren. Generellt  har kustområdena medelhavsklimat. Somrarna är varma och torra längs kusten. Den rådande vindarna under sommaren är NW, men i många områden finns det ett dagligt mönster av land och sjöbris. Kontinuerliga väderprognoser (datoriserad röst)får man om man lyssnar VHF radions kanal 68. De kommer först på Italienska, följt av en engelsk öersättning. Den Prognosen täcker de närmaste 12 timmarna, med vindriktning, styrka och aktuell våghöjd.

Behörigheter för att hyra båt i Italien.

För att hyra eller framföra en större båt i Italien måste man vara  minst 18 år och visa upp någon form av licens som förarbevis eller skepparexamen. Ofta vill man vill även att man utser en andra skeppare, med samma behöriget.

Vanligast är Internationella certifikat för operatörer av fritidsbåtar (känd i Storbritannien som internationella kompetensbevis eller ICC)  en EU-resolution (resolution 40). Den visar färdigheter inom bemanning, navigering och regler för att undvika kollisioner. Italien har undertecknat resolution 40 och kräver en ICC (eller annan likvärdig handling som kustskepparen). Kontakta oss om ni har funderingar gällande behörighet.

Båtar för uthyrning finner ni på aktuella orter nedan. Kontakta oss gärna för turförslag.


wait...
Loading Map ...
RefreshGoogle Map ToolZoom InZoom OutPanDistance ToolShow/Hide Legend Show/Hide Layers

YachtFinder

Live support & Contact

Kontakta oss under:
Telefon
+46 31 51 10 40
Fax
+46 31 51 80 41
BOKA BÅT ON-LINE I HELA VÄRLDEN TILL BÄSTA PRIS
Ett Skandinaviskt företag för båtuthyrning i hela världen. Välkommen att segla med oss.