Segling Malta

Välj underregionen från kartan

Vårt Båtcharter-Online Team ger dig information om Segling, turförslag och intressanta platser i Malta. Malta har många bra och vackra seglingsområden.

Malta


Preview  Preview  Preview

Malta består av sju öar i Medelhavet. Bara de tre största öarna, Malta, Gozo och Comino, är bebodda. Terrängen är låglänt och stenig med många klippor.

Malta ligger mitt i Medelhavet och är en smältdegel för olika civilisationer. Landets historia sträcker sig många tusentals år tillbaka. Malta har varit bebott sedan 5 200 f. Kr., och det fanns en betydande förhistorisk kultur innan fenicierna anlände till huvudön och döpte den till Malat, som betyder ”trygg hamn”. Öarna var under flera århundraden säte för Johanniterordens riddare, och blev sedan en del av det brittiska imperiet. Malta blev självständigt 1964.

Den maltesiska regeringen leds av ledaren för det parti som har majoritet i representanthuset, parlamentets enda kammare, som på maltesiska heter Kamra tar-Rappreżentanti.

Det nationella språket är maltesiska, som i likhet med arabiskan tillhör den semitiska språkfamiljen. Engelska är också officiellt språk och många malteser talar även italienska.

Turismen är viktig på Malta, och tjänstsektorn expanderar.

Till de traditionella maltesiska maträtterna hör soppor (minestrone och fisksoppor), pasta och pajer. Stuffat Tal-Fenek (kaningryta) är en nationalrätt.


Flyg samt mer information om Malta


Seglingsförhållanden.

Malta har ett idealiskt klimat under hela året, en härlig bris och ett glasklart hav på grund av de ständigt färska vattenströmmarna från Gibraltar sund gör segling, sol, bad och snorkling till ett måste.
Ni seglar runt kusten (som sträcker sig runt Malta 140 km samt 43 km runt Gozo) besöker små pittoreska hamnar med sina byar och fiskelägen, skyddande vikar med härliga bad, sandstränder och klippiga grottor både ovan och under ytan.

Klimat

Malta har typiskt medelhavsklimat. Dvs hett och torrt på sommarna, med mycket sol medan vintrarna är milda med enstaka regnskurar. Från maj till oktober ligger den genomsnittsliga temperaturen på omkring 32°C/90°F och 10-11 soltimmar per dag. Mellan november och april ligger temperaturen omkring 14°C/57°F och i genomsnitt 5-6 soltimmar om dagen. Man kan bada i havet året runt, eftersom havstemperaturen sällan sjunker under 15°C och kan ibland nå så högt som 26°C/79F.

Mer information och vår utbud av charterbåtar finner ni under Malta nedan.

wait...
Loading Map ...
RefreshGoogle Map ToolZoom InZoom OutPanDistance ToolShow/Hide Legend Show/Hide Layers

YachtFinder

Live support & Contact

Kontakta oss under:
Telefon
+46 31 51 10 40
Fax
+46 31 51 80 41
BOKA BÅT ON-LINE I HELA VÄRLDEN TILL BÄSTA PRIS
Ett Skandinaviskt företag för båtuthyrning i hela världen. Välkommen att segla med oss.