Segling Norge

Välj underregionen från kartan

Vårt Båtcharter-Online Team ger dig information om Segling, turförslag och intressanta platser i Norge. Norge har många bra och vackra seglingsområden.


 

Norge

 
Norge har ett mycket vackert landskap med djupa fjordar och klarblått vatten. Den vackra kusten har formats av inlandsisen och snön ligger kvar på en del höga berg året runt.  Det mest utmärkande för seglaren är fjordarna som skär djupt in i landet, ofta med höga berg på sidorna. Möjligheten att hitta intressanta seglingsrutter är nästan oändliga i detta fantastiska landskap med sin 1.300 sjömil långa kust.
Den norska sydkusten ”Sörlandet” är mycket uppskattat av seglare med sina pittoreska fiskelägen och alla öar. Den påminner mycket om den svenska västkusten.
Den norska västkusten är fjordarnas kust. Bergen är en bra utgångspunkt. Här hittar ni utmärkta seglingsförhållanden och här börjar den vackra fjordkusten.  Att segla i detta majestätiska fjordlandskap är en upplevelse man aldrig glömmer.
Norges norra västkust är ett spektakulärt område med midnattssol på sommaren och massor med öar, fjordar, höga berg och vikar.
I Norges norra kust har vi speciella charterturer med skeppare med segling och skidåkning.
Har man tur får man se både valar och späckhuggare. Från mitten av mars till mitten av maj kan ni hyra hyttplats i en 46-50 fots segelbåt. Flyg till Tromsö och kasta loss mot nya upplevelser. Njut av en naturupplevelse ni sent kommer att glömma. Bilderna talar för sig själva. Skicka oss en förfrågan om ni är intresserade. Norges norra västkust är ett spektakulärt område med midnattssol på sommaren och massor med öar, fjordar, höga berg och vikar. 

Klimatet i Norge

Norge är ett mycket avlångt land och har ett par olika klimatzoner. Golfströmmen, som går utmed Norges kust bidrar på ett påtagligt sätt till klimatet, ett klimat som annars hade blivit bra mycket kallare.

Utmed södra Norges kust, där Oslo och Bergen m.fl. Städer finns är klimatet milt. Somrarna är skira av grönska och på dagen är det i vanliga fall runt 20 grader varmt. Vintrarna är ganska milda, men det är snö som gäller vintertid i vanliga fall. Så även i Norges inland. Här i inlandet blir det dock något varmare på sommaren än utmed kusterna.

Norra Norge sträcker sig en bra bit norr om polcirkeln och först blir klimatet subarktiskt för att till slut bli arktiskt. Det betyder korta men mycket intensiva somrar och att midnattssol råder sommartid. Å andra sidan betyder det långa, mörka vintrar där det tidvis inte visar sig någon sol alls. Men norrskenet finns där att beskåda och snön gör livet och världen lite ljusare vintertid.

Högsäsong i Oslo och Bergen är juli och augusti då kvällarna är ljumma och vädret riktigt, riktigt behagligt. Våren kan också vara en ljuvlig tid, men det händer att det regnar. Norge har nämligen en ganska stor genomsnittlig nederbörd, då vindar från Atlanten tvingas upp av bergen.

Högsäsong i fjällen är främst vintertid, men sommartid är en alltmer populär säsong att besöka bergen på. Den fantastsiska naturen och många äventyr väntar på sommaren.

  

Segling och skidåkning en perfekt kombination. Från mitten av mars till mitten av maj kan ni hra hyttplats i en 46-50 fots segelbåt. Flyg till Tromsö och kasta loss mot nya upplevelser. Njut av en naturupplevelse ni sent kommer att glömma. Bilderna talar för sig själva. Skicka oss en förfrågan om ni är intresserade. Norges norra västkust är ett spektakulärt område med midnattssol på sommaren och massor med öar, fjordar, höga berg och vikar.

BERGEN

Information om Bergen och utbudet av charterbåtar finner ni länken Bergen/ Hjellsted Marina nedan.

wait...
Loading Map ...
RefreshGoogle Map ToolZoom InZoom OutPanDistance ToolShow/Hide Legend Show/Hide Layers

YachtFinder

Live support & Contact

Kontakta oss under:
Telefon
+46 31 51 10 40
Fax
+46 31 51 80 41
BOKA BÅT ON-LINE I HELA VÄRLDEN TILL BÄSTA PRIS
Ett Skandinaviskt företag för båtuthyrning i hela världen. Välkommen att segla med oss.