Segling Polynesien

Välj underregionen från kartan

Vi välkomnar dig i förväg till Polynesien och en upplevelse med Segling. Vi är ett charterbolag för Segling i Polynesien och för öarna runt Polynesien. Segling har vi arbetat med i 20 år , så vi har erfarenhet. Vi kan erbjuda bra val av destinationer i Polynesien och semester Segling längst med kusten och öarna i . I Polynesien hittar ni allt för en bra kryssnings Segling, med spännande seglingsområden, charterbåtar och bra väderförhållanden. Segling i detta land kommer definitivt att bli en stor och spännande båtsemester för din besättning, samt en bra erfarenhet för din skeppare. Om ni har några frågor angående Segling i Polynesien, vänd dig till oss för ytterligare information och hjälp! Ni hittar våra kontaktuppgifter här i nedre vänstra hörnet.

Preview  Preview  Preview                                            

PolynesienDet är med båt som ni verkligen  kan upptäcka Sällskapsöarna i Franska Polynesien. Det var Captain James Cook som upptäckte öarna gav dem namn efter den vänliga och gästfria befolkningen. Ni möter samma gästvänliga befolkning även idag.

Här seglar ni korta etapper med öppen segling på 20-30 sjömil mellan öarna. Ta det lugnt och utforska varje ös sagolika laguner. Huvudön i skärgården är Tahiti, den största av de polynesiska öarna, med Papeete som huvudstad. Den största vulkanen heter Mount Orohena, med en höjd på 2 000 m och den är belägen på Tahiti Nui och den mindre vulkanen Mount Mairenui på 1 300 m ligger  på Tahiti Iti den lilla delen av ön.

Förutom Tahiti  inkluderar Sällskapsöarna även  Moorea med sina vackra vulkantoppar som speglar sig i den lugna lagunen. En annan vacker ö är den magiska Huachine. 17 mil nordväst om Tahiti finner ni Raiatea och Tahaa. Även här finner ni idealiska seglingsförhållanden mellan de grönskande öarna. Berömda Bora Bora visar upp sin underbara vatten med fiskar, små öar med kokospalmer, sand och koraller. Här finner ni Maupiti, en hjärtformad ö i mitten av en turkosblå lagun.

Ni seglar in och ut i lagunerna genom  flera små passager. Inne i lagunerna seglar ni utan sjögång i behagliga passadvindar på  5- 10 m/s. På insidan av revern finner ni mängder av bra ankringsplatser på insidan av reven eller i de djupa fjordar på öarna.

Bifinner ni er här är det ett måste att snorkla, så glöm inte utrustningen.


Tahiti - huvudön
Tahiti ligger runt vulkanen Mount Orohena och är en ö med ett skiftande landskap. På den nordvästra kusten ligger Huvudstaden Papeete. Det finns mycket att göra om man vill sträcka på benen. Här finns många vackra vandringsleder. Upplev vilda dalar, vattenfall, mystiska grottor och arkeologiska platser. Njut av de långa strändera med svart sand och vågorna som bryter mot stranden.


Huahine – Den vilda ön som brukar kallas  Edens trädgård
Huahine har behållt sin vackra atmosfär och vilda skönhet. Detta vackra paradis är känt för sin gästvänlighet och charmiga utstrålning. Denna mystiska och magiska ö anses vara den bäst bevarade ön i området.

Huahine är en  bergig ö, med många vikar och vackra vita sandstränder. På ön finner ni en av de  största och bäst bevarade arkeologiska platserna- Maeva Marae. Ön har en stor jordbrukstradition med banan, vanilj och kokosnöt plantager.


Raiatea – Kallas även den heliga ön
Raiatea är den största ön i området Leeward Islands och kustlinjen består av många djupa vikar. Här finns det heliga templet Marae Taputapuatea. Det byggdes till  guden Oro ära och är en plats för heliga ritualer.  Idag har Raiatea den största befolkningen i Leeward Islands. Här kan ni besöka  byn Uturoa och bunkra upp på byns  marknad.


Taha’a - Vaniljön
Taha’a delar den stora lagunen tillsammans med sin  granne, Raiatea. Öns kustlinje har många  vikar som tränger djupt in i den tropiska vegetationen. På ön finns flera vaniljplantager. Här odlar man 80% av all polynesisk vanilj växer på Taha’a. Gör gärna ett besök på ett vanilplantage.
Runt Taha’a ser man nästan alltid delfiner och här finns det gott vikar att ankra upp i med vita sandstränder.


Bora Bora – En Pärla i Söderhavet
Ön reser sig upp från en turkosblå  lagun mitt i den blå oceanen. Ön är världsberömd för sin skönhet med de vackra bergen, dalarana och korallreven i lagunerna. Önsd  silhuett kännetecknas av de tre stora bergen.

Bora Bora är också en sällskapsöarna. Den döptes avr Cook, som var den första europén som landsteg ön 1769. Under andra världskriget användes som amerikansk bas i kriget mot japanerna. Här finner ni en av världens vackraste laguner med sina  oslagbara färger och magiska ljus. Ön är mycket grön och här växer palmträd, hibiscus, mangoträd och bougainvillea.Seglingsförhållanden

Passadvinden dominer med O-SO vindar mellan 7-10 m/s.  Avståndet mellan öarna är ca 20  till 30 sjömil  I lagunerna är det grunda och  väl utmärkta farvatten utan större sjögång. Området ligger norr om orkanbältet.

Klimat

Temperaturen brukar inte överstiga 32 grader.Högsta  dagstemperatur ligger på ca 30 grader i januari och februari och lite lägre ca 28 grader under juli-augusti.
Den varmaste perioden  är mellan november och mars då även luftfuktighet ökar och det blir tropsika regn. Den torra säsongen är mellan maj till oktober och det är sällsynt att det regnar.
Den idealiska tiden för segling är således mellan  april-maj och september-oktober.

Res information

Tidsskillnad från Sverige: 11 timmar.
 Flygtid från Sverige: cirka 30 timmar.
 
 Direktflyg till Tahiti-Faaa International Airport nära Papeete, huvudstaden
 på Tahiti, sedan Air Tahiti flyg 45 minuter till Raiatea.
 
 Valuta: Cour de Franc Pacifique, CFP.


Utbudet av charterbåtar finner ni under orten Raiatea nedan.


 
wait...
Loading Map ...
RefreshGoogle Map ToolZoom InZoom OutPanDistance ToolShow/Hide Legend Show/Hide Layers

YachtFinder

Live support & Contact

Kontakta oss under:
Telefon
+46 31 51 10 40
Fax
+46 31 51 80 41
BOKA BÅT ON-LINE I HELA VÄRLDEN TILL BÄSTA PRIS
Ett Skandinaviskt företag för båtuthyrning i hela världen. Välkommen att segla med oss.