Segling Sverige

Välj underregionen från kartanPreview  Preview  Preview

Sverige

Inget besök i Sverige skulle vara komplett utan att uppleva den unika och berömda svenska skärgården - utan tvekan är den en av världens mest spektakulära!  Skärgården på väst och ostkusten består av mer än 100 000 öar. På flera öar är det stor aktivitet, men de flesta är helt obebodda.  Ju närmare fastlandet man kommer desto mer grönska finner man. Längre ut till havs blir landskapet  mer kargt . 

Under sommaren är skärgården en idyllisk plats avkoppling och njutning. Öarna kommer till liv, vattnet glittrar och det är fullt med båtar mellan skären.  Öarna är så många att det säkert skulle ta en hel livstid att utforska alla. Sverige har två stora seglings områden.  Västkusten som sträcker sig från Varberg upp till Norska gränsen och ostkusten som sträcker sig från Nyköping upp till Åland.

Hyr ni båt på Västkusten kan ni segla till Danmark och Norge. På Ostkusten tar man sig lätt till Gotland eller Åland och Finland. Längs med båda kusterna finns det gott om gästhamnar med bra service. På sommaren vaknar skärgården till liv med många aktiviteter och god mat.

För mer information om kusterna i sverige finner ni på www.yachtcharter-sweden.com

Preview  Preview  Preview

        

Seglartåget västkusten v 29                 Marstrand en sommardag                   Stockholms skärgård

 Klimat

De centrala och norra delarna av Sverige dra nytta av den norska fjällvärlden. Bergen skyddar Sverige från de dåliga effekterna av Atlantens lågtryckssystem.  Västkusten har lika många soltimmar som Östkusten, fast det regnar mer i inlandet. Högtryckssystem över Ryssland och Östeuropa ofta leder ganska varmt och soligt sommarväder i Sverige, med temperaturer i medeltal på  21° C till 28 ° C under juni-augusti.  På båda sidorna är vädret bäst i skärgården.
Västkusten och Atlanten ger lite mer för dem som vill segla. Östersjön är mer som en stor insjö . Vindarna är vanligtvis måttliga till friska, med sjö och landbris. Du hittar dagligen prognoser på VHF och radion. För mer information om vädret och aktuella väder kanaler finner ni  här Väderprognoser

Turförslag västkusten Turförslag 1 vecka  Turförslag 2 veckor

Turförslag ostkusten Turförslag 1 vecka  Turförslag södra skärgården


Välj aktuellt område nedan för att se utbudet av charterbåtar. 


>>>>>>
wait...
Loading Map ...
RefreshGoogle Map ToolZoom InZoom OutPanDistance ToolShow/Hide Legend Show/Hide Layers

YachtFinder

Live support & Contact

Kontakta oss under:
Telefon
+46 31 51 10 40
Fax
+46 31 51 80 41
BOKA BÅT ON-LINE I HELA VÄRLDEN TILL BÄSTA PRIS
Ett Skandinaviskt företag för båtuthyrning i hela världen. Välkommen att segla med oss.