Segling USA-Sydost (Florida / Bahamas)

Välj underregionen från kartanBahamasBahamas består av 700 öar och 2500 sandöar och landarealen är 13,940 kvadrat km, öarna tillhör egentligen inte västindien men grupperas ofta tillsammans med de karibiska öarna. De största öarna är Eleuthera, Exuma, Abaco, Bimini, Spanish Wells, Walker's Cay, Rugged Island, Berry Island, Crooked Island, Andros, Cat Island, Mayaguana, Long Island, Akilos, San Salvador, Little lnagua, Great Inagua.

Nästan alla öar omringas av korallrev och sandbankar och de flesta öar är platta. Öarna blir mer kala ju längre söderut man kommer, barrträd är det som dominerar de norra och västra öarna med ormbunkar och annan grönska som undervegitation. Mangroveträd är vanligt förekommande runt de västra öarnas stränder, det är det enda trädet vars rötter klarar saltvattnet. Blommor växer i överflöd året runt, många växer på träd tex. "Pride of India" vilket är ett stort träd fullt av lavendelfärgade blommor. En annan vacker blomma "blue mahoe" pryder en form av hibiscus som skiftar mellan gult och rött

Florida


Delstaten Florida ligger i sydöstra USA och är ett populärt resmål för både amerikaner och turister från andra länder. Det rika utbytet av aktiviteter gör att Florida passar för alla oavsett ålder.


En av Floridas stora tillgångar är klimatet med sommarvärme nästan året om och de underbara långa sandstränderna. Klimatet i Florida hör till de bästa i USA, i norr råder ett subtropiskt klimat och i söder är klimatet tropiskt och passar oss svenskar perfekt. Många besökare kommer också för att djuphavsfiska, spela golf och tennis och att segla. I Florida finns också stora turistattraktioner såsom Disney World, Sea World och Universal Studios utanför Orlando.
 
Florida är (bortsett från Hawaii) USA:s sydligaste delstat. Sydspetsen – Key West – ligger ca 150 kilometer från Kuba och skiljs åt av Floridasundet. Delstaten är en i princip smal halvö med Atlanten i öster och Mexikanska golfen i väster. Florida är låglänt och Floridahalvön kantas av kritvita kalksandsstränder och kusten längst Atlanten är nästan en enda lång sandstrand från Jacksonville i norr till Miami i söder.
 

Huvudstaden är Tallahassee men den största staden är dock Jacksonville med 775.000 invånare.

 
Fort Lauderdale

 

Fort Lauderdale är ett expansivt område längst östkusten som ligger 43 kilometer norr om Miami utefter Guldkusten. Guldkusten är benämningen på sträckan norr om Miami och är ungefär 80 kilometer lång. Semestersamhällena ligger på en lång rad längs ett smalt sandrev som går parallellt med kusten och skiljs från fastlandet av vattendraget Intracoastal Waterway. Mellan sandrevet och fastlandet finns en rad småöar. Det är här man ser de fina villorna med egen brygga och båt. Det är alla dessa kanaler som ger Fort Lauderdale en del av sin karaktär och särprägel då det inom området finns ca 50 km kanaler. Detta är anledning till Fort Lauderdales smeknamn ”USA:s Venedig”.
Holiday Isle Yacht Club ligger i Fort Lauderdale. Det är en vacker stad belägen väldigt strategiskt om man vill åka på utflykter. Exempel kan vara Miami, som ligger strax söderut eller om man har lite mer tid, Orlando med bl a Universal Studios en bit norrut.
 
Förutom sol och bad bjuder Fort Lauderdale på kultur med ett bra konstmuseum, en attraktiv stadskärna och aktiviteter som djuphavsfiske, båtutflykter, vattenskidor, surfing och segling. Där finns också en stor samling affärer och restauranger. Nöjeslivet är livligt med exempelvis nattklubbar, dans och diskotek.
 
En stor del av stranden är fri från hög och utbredd bebyggelse och man har byggt en trottoar utefter centrala delarna av genomfarten. Trottoaren utmed stranden är också en mötesplats för alla och här har cyklar och rullskridskor tillträde.


Ute i Mexikanska Golfen slingrar sig en väg över broar och öar. Följer du den hela vägen ut i havet hittar du den yttersta av de 40 karibiska Keys-öarna, populära Key West.
Key West började dyka upp på europeiska kartor på 1600-talet och tillhörde från början en spansk koloni. Ön gick då under namnet Cayo Hueso, som betyder Skelettön. Legenden berättar nämligen att den gamla piratön var täckt med benknotar och skelettdelar.
I dag ser man knappast några skelett i Key West – ön och staden är istället känd för sina vackra sandstränder, sin karibiska atmosfär, shopping och folkliv längs huvudgatan Duval Street och baren Sloppy Joe's, där självaste Ernest Hemingway drack sig redlös på 30-talet. Själva staden är liten och full av mysiga trähus, men utbudet på både shopping, mat och nöjen är stort.

KLIMAT

Florida har till största del ett fuktigt subtropiskt klimat, bortsett från den södra delen bortom Lake Okeechobee som har tropiskt klimat.

Under sommaren är det hett och luftfuktigheten är mycket hög med temperaturer stadigt på cirka 31 - 33 °C dagtid och som ligger runt 23 - 27 °C på natten. Under sommaren sker eftermiddags åskskurar mycket ofta, dock kommer solen oftast tillbaka lika fort som den försvann. Orkansäsongen sträcker sig mellan augusti till slutet av oktober. Under dessa månader kan väldiga tropiska stormar dra förbi Florida och regnfallen kan vara överväldigande tillsammans med vindarna. Det mer ultimata och behagliga vädret är faktiskt under vinterhalvåret från december till mars när temperaturen och luftfuktigheten är något lägre.

USA-Sydost (Florida / Bahamas) - underregioner

wait...
Loading Map ...
RefreshGoogle Map ToolZoom InZoom OutPanDistance ToolShow/Hide Legend Show/Hide Layers

YachtFinder

Live support & Contact

Kontakta oss under:
Telefon
+46 31 51 10 40
Fax
+46 31 51 80 41
BOKA BÅT ON-LINE I HELA VÄRLDEN TILL BÄSTA PRIS
Ett Skandinaviskt företag för båtuthyrning i hela världen. Välkommen att segla med oss.