Segling Florida

Välj plats från kartan

Båtcharter och Segling är populärt ur rekreationssyfte i Florida. I Florida kan ni hyra en båt i olika storlekar och klass för att få en bra semester Segling i landet. Florida har en trevlig atmosfär, varierade kust och vänligheten bland invånarna kommer att göra det till ert favorit land för Segling. Vi hjälper er att hitta en lämplig båt för er semester Segling i Florida. Vänligen kontakta oss för att få ett erbjudande för landet .Florida


Delstaten Florida ligger i sydöstra USA och är ett populärt resmål för både amerikaner och turister från andra länder. Det rika utbytet av aktiviteter gör att Florida passar för alla oavsett ålder.


En av Floridas stora tillgångar är klimatet med sommarvärme nästan året om och de underbara långa sandstränderna. Klimatet i Florida hör till de bästa i USA, i norr råder ett subtropiskt klimat och i söder är klimatet tropiskt och passar oss svenskar perfekt. Många besökare kommer också för att djuphavsfiska, spela golf och tennis och att segla. I Florida finns också stora turistattraktioner såsom Disney World, Sea World och Universal Studios utanför Orlando.
 
Florida är (bortsett från Hawaii) USA:s sydligaste delstat. Sydspetsen – Key West – ligger ca 150 kilometer från Kuba och skiljs åt av Floridasundet. Delstaten är en i princip smal halvö med Atlanten i öster och Mexikanska golfen i väster. Florida är låglänt och Floridahalvön kantas av kritvita kalksandsstränder och kusten längst Atlanten är nästan en enda lång sandstrand från Jacksonville i norr till Miami i söder.
 

Huvudstaden är Tallahassee men den största staden är dock Jacksonville med 775.000 invånare.

 
Fort Lauderdale

Fort Lauderdale är ett expansivt område längst östkusten som ligger 43 kilometer norr om Miami utefter Guldkusten. Guldkusten är benämningen på sträckan norr om Miami och är ungefär 80 kilometer lång. Semestersamhällena ligger på en lång rad längs ett smalt sandrev som går parallellt med kusten och skiljs från fastlandet av vattendraget Intracoastal Waterway. Mellan sandrevet och fastlandet finns en rad småöar. Det är här man ser de fina villorna med egen brygga och båt. Det är alla dessa kanaler som ger Fort Lauderdale en del av sin karaktär och särprägel då det inom området finns ca 50 km kanaler. Detta är anledning till Fort Lauderdales smeknamn ”USA:s Venedig”.
Holiday Isle Yacht Club ligger i Fort Lauderdale. Det är en vacker stad belägen väldigt strategiskt om man vill åka på utflykter. Exempel kan vara Miami, som ligger strax söderut eller om man har lite mer tid, Orlando med bl a Universal Studios en bit norrut.
 
Förutom sol och bad bjuder Fort Lauderdale på kultur med ett bra konstmuseum, en attraktiv stadskärna och aktiviteter som djuphavsfiske, båtutflykter, vattenskidor, surfing och segling. Där finns också en stor samling affärer och restauranger. Nöjeslivet är livligt med exempelvis nattklubbar, dans och diskotek.
 
En stor del av stranden är fri från hög och utbredd bebyggelse och man har byggt en trottoar utefter centrala delarna av genomfarten. Trottoaren utmed stranden är också en mötesplats för alla och här har cyklar och rullskridskor tillträde.


Ute i Mexikanska Golfen slingrar sig en väg över broar och öar. Följer du den hela vägen ut i havet hittar du den yttersta av de 40 karibiska Keys-öarna, populära Key West.
Key West började dyka upp på europeiska kartor på 1600-talet och tillhörde från början en spansk koloni. Ön gick då under namnet Cayo Hueso, som betyder Skelettön. Legenden berättar nämligen att den gamla piratön var täckt med benknotar och skelettdelar.
I dag ser man knappast några skelett i Key West – ön och staden är istället känd för sina vackra sandstränder, sin karibiska atmosfär, shopping och folkliv längs huvudgatan Duval Street och baren Sloppy Joe's, där självaste Ernest Hemingway drack sig redlös på 30-talet. Själva staden är liten och full av mysiga trähus, men utbudet på både shopping, mat och nöjen är stort.

Utbudet av charterbåtar finner ni under aktuella orter nedan.

Florida - Platser

 • Key West
 • Punta Gorda / Burnt Store Marina
 • Miami
 • St. Petersburg / Palmetto
 • wait...
  Loading Map ...
  RefreshGoogle Map ToolZoom InZoom OutPanDistance ToolShow/Hide Legend Show/Hide Layers

  YachtFinder

  Live support & Contact

  Kontakta oss under:
  Telefon
  +46 31 51 10 40
  Fax
  +46 31 51 80 41
  BOKA BÅT ON-LINE I HELA VÄRLDEN TILL BÄSTA PRIS
  Ett Skandinaviskt företag för båtuthyrning i hela världen. Välkommen att segla med oss.